Vissza az elejére
Dóra Medveczky

a-zaun

egy participatív installáció

Az a-zaun egy titkosírás, amit a bécsi NMS oktatási kampusz tanulóival együtt terveztünk meg és fejlesztettünk ki. A fa lemezekre lézergravírzott, kézzel rajzolt betű-szám kombinációk egy egyszerű titkosírás megfejtései, amelyben a betűk számokkal helyettesíthetőek. Az ábécé minden betűjének egy egyedi szám vagy számpár felel meg.

Ez az installáció egy lehetséges sorozat első projektje, ami az NMS oktatási kampusz privátszféráját hivatott támogatni. Az udvart körülvevő drótkerítésre és üvegfalra különböző képzőművészeti és építészeti installációk telepítése a cél, amelyek egyúttal a tanulók alternatív művészeti képzését szolgálják. A projekt az AKADEMIE GEHT IN DIE SCHULE (AGIDS) és a WANDERKLASSE - VEREIN FÜR BAUKULTURVERMITTLUNG együttműködésével jött létre.

Koncepció és kivitelezés: Medveczky Dóra és Johannes Rips
Fotó: Sibylle Bader, Medveczky Dóra, Johannes Rips

Login Lab

Installáció a 2017-es hannóveri Fuchsbau Fesztiválra

Közreműködtek: Eszter Salgó

Célunk egy szakrális tér létrehozása volt, mely bár könnyű falpaneleinek köszönhetően a körülötte elhelyezkezdö kiállítástól egyértelműen elhatárolódik, mégis áttetsző marad. A Lab szentélyben zajló események, vetítések és sessionök fénye áthatol a falak közötti, alatti és fölötti réseken és fényre éhes rovarokként vonzza magához a Login Kunsthalle sötétjében botorkáló látogatókat.

kurátorok: Nina Diel & Adam Łuczak kivitelezés: Dirk Senftleben, Medveczky Dóra, Salgó Eszter média design: Adam Łuczak, Michał Knychaus, Ula Lucińska, Kuba Matuszczak

thanks to Balázs Tóth, Zoltán Dávid Kalászi, Mátyás Csizsár

Barny

Installation for Hello Wood multidisciplinary art camp

Közreműködtek: Frank Havermans, Márton Kőműves, Silviu Medesan, Dorina Oszetzky, Ayelen Peressini, Alex Rieveley, Maxim Sas

Koncept: Frank Havermans

Csűr építés - a magyar népi hagyományos fedélszék parafrázisa

Publikációk:

photo: Márton Kőműves

Body Bar / Panorama Peep Hole

Installáció a Hello Woodon

Közreműködtek: Suzana Milinovic (TU DELFT), Rufus van den Ban (HP Architects), Joost Wilms, Márton Kőműves, András Ladocsi, Sven Syndicus, Anna Derriks, Cristina Magallón Hernández

Koncept: Suzana Milinovic és Rufus van den Ban

Publikációk:

photo: Donát Kékesi, Suzana Milinovic és Márton Kőműves

Nanushka Beta Store

a Nanushka ideiglenes pop-up boltjának belsőépítészete

Alapkoncepciónk a márkához illeszkedő, természetközeli belső tér kialakítása volt. Ehhez első körben a csőszerű tér hosszanti érzetének és rideg anyaghasználatának problémáját kellett megoldani. Az alacsony költségvetés és a rövid határidő engedte keretek között felkutattuk azokat az organikus anyagokat, melyek segítségével belülről ideiglenesen becsomagolhatóvá válik a tér. Az álmennyezetet és a falakat sátorszerűen molinóval tarkatuk el, a padló elbontható tüzifa burkolatot kapott. A táskák bemutatását szolgáló posztamensek a padló vertikális meghosszabbításaként szintén tűzifából készültek, míg a ruhák háromlábú, hegesztett zártszelvény keretekre kerültek. Az állványok a puha, hullámzó tér ellenpontjaként jelennek meg, ahogy a pult és a próbafülke fehérre festett hasábjai is.

Fotó: Bujnovszky Tamás