Back to top
Dóra Medveczky

Login Lab

Installation for Fuchsbau Festival 2017

With: Eszter Salgó

The Login as the main exhibition hall of festival gave place to an exhibition and sessions on the subject of digitalisation and it’s effects on the individual and the society. The sessions needed a “sacral” space, that is clearly separated from the exhibited objects, yet is an object itself, that invites visitors to explore it. The overlapping lightweight walls of the installation enabled both, by letting through the projected lights of the inside events into the darkness of the hall. The bonfire-like lighting hole in the middle symbolized a well that participants of a session could sit around, thus allowing them to relax. However, it also served as a digital recharging point, that let visitors be phone-free for the time of the session.

Curators: Nina Diel & Adam Łuczak Construction: Dóra Medveczky, Eszter Salgó, Dirk Senftleben Media design: Adam Łuczak, Michał Knychaus, Ula Lucińska, Kuba Matuszczak

thanks to Balázs Tóth, Zoltán Dávid Kalászi, Mátyás Csizsár

Barny

Installation for Hello Wood multidisciplinary art camp

With: Frank Havermans, Márton Kőműves, Silviu Medesan, Dorina Oszetzky, Ayelen Peressini, Alex Rieveley, Maxim Sas

Concept by Frank Havermans

Barn raising - Contemporary couple truss

The bases of contemporary architecture are to be find in rural architecture. Thus, we were studying the library of Csórompuszta,and were analysing construction methods from local rural buildings, especially in the area. We chose two typical elements: the chimney and the truss frames of the (agricultural) houses and translated them to a contemporary form language. Barny is an an abstract building, its three frames raised in a traditional collective way.

More on:

photo: Márton Kőműves

Body Bar / Panorama Peep Hole

Installation for Hello Wood multidisciplinary art camp

With: Suzana Milinovic (TU DELFT), Rufus van den Ban (HP Architects), Joost Wilms, Márton Kőműves, András Ladocsi, Sven Syndicus, Anna Derriks, Cristina Magallón Hernández

Concept by Suzana Milinovic and Rufus van den Ban

“A bar designed around the bodies of a certain number of people that allows only very little movement without accidentally touching your neighbour. It creates those situations in public spaces which can be awkward and pleasant at the same time. (…) The idea is to, in a way, mould the structure around a number of bodies to allow space for people around the bar, under the bar, on top of the bar, space for a very small dance floor and, of course, some space for the bartender. During the building process we decide how to shape the building in order to invite happy accidents and clever solutions.”

More on:

photo: Donát Kékesi, Suzana Milinovic and Márton Kőműves

Nanushka Beta Store

Interior design of the Nanushka Beta Store temporary fashion store

With: Daniel Balo, Zsófi Dobos, Judit Emese Konopas, Noemi Varga

Designing a pop-up store for Nanushka, we had to come up with an idea, that would leave the interior unharmed, operating with a very low budget, completing the whole task within 3 short weeks. The goal was to create an interior, which would be in harmony with the brand’s values. Accordingly, the walls and the ceiling were wrapped with a hanging canvas made of linen, giving the retail space a cave-like atmosphere. The flooring was created by laying out firewood slices and small display stands were built from logs of wood that sprouted from the ground. Linen poufs and balloon lamps, sharing the same cylinder shape strengthened the organic flow of the space, while the strict, geometric forms of the counter and fitting rooms and the rusted steel racks created a firm counterpoint and a calm balance. photo: Tamas Bujnovszky